E-tebligat kimler gönderir?
Yeni e-tebligat adresi, UETS’nin kurulması ve işletilmesinden sorumlu olan PTT tarafından atanacaktır. 7101 sayılı Kanun kapsamında UETS hesabı açması gerekenlerin bilgileri, bağlı bulundukları kurum/kuruluş/sendika tarafından PTT’ye iletilmiştir.
Kimlere elektronik tebligat yapılması zorunludur?
Bu yükümlülük, anonim şirketler, limited şirketler, dernekler ve vakıflar, kooperatifler, kollektif ortaklıklar ve limited şirketler gibi özel hukuka tabi tüzel kişiler için geçerlidir. Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
UETS’i kimler kullanabilir?
Kanunla kurulanlar da dahil olmak üzere, özel hukuka tabi tüm tüzel kişiler. Noterler. Avukatlar, Baro tabelasında listelenir. Kayıtlı arabulucular ve uzmanlar.
Tebligatı kimler gönderebilir?
Adli makamlar ile Kamu Maliyesinin Yönetimi ve Denetimi Hakkında Kanunun Ek I, II, III ve IV’ünde sayılan idare ve kuruluşlar hariç olmak üzere, il özel idareleri, belediyeler, köy tüzel kişileri, barolar ve noterler17 de 7201 sayılı Tebligat Kanununa tabidir. Bunlar, 1’inci fıkra uyarınca tebligat yapmaya yetkilidir.
PTT UETS zorunlu mu?
Kanunun ilgili maddesine göre, gerçek kişilerin UETS sisteminden tebligat adresi alması zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Ayrıca, gerçek kişilerin elektronik tebligat adresi alması halinde tebligatın elektronik ortamda yapılacağı hükmü getirilmiştir.
E-tebligat ücreti ne kadar?
Fiziki tebligat ücreti 9 TL iken elektronik tebligat ücreti 4,5 TL olarak belirlenmiş olup, kârın yarısı ücret olarak alınmaktadır. Ayrıca fiziki çıktı istenmemekte olup tebligat durumu anında sorgulanabilmektedir.
Avukatlar elektronik tebligat gönderebilir mi?
Bu Yönetmelik o tarihte yürürlüğe girer. Her avukatın kimlik numarası kullanılarak oluşturulan elektronik tebligat adresi, Barolarca avukatlara iletilir ve teslimattan sonra kullanılmaya başlanır.
Elektronik tebligat kaç gün sonra yapılmış sayılır?
(6) Elektronik ortamda gönderilen tebligat, elektronik tebligat adresinin muhataba ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Whatsapp mesajı tebligat sayılır mı?
Yargıtay, WhatsApp üzerinden gönderilen tebligatın, tebligata konu belgeyi aldığını kabul eden ve teyit eden kişiye yapılmış sayılacağına hükmetti.
UETS ile kep aynı mı?
UETS üzerinden gelen bildirimlere hızlı, güvenli ve rahat bir şekilde yanıt vermenin en kolay yolu Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemidir. Türkiye’de e-dönüşümün öncü kurumlarından biri olan TÜRKKEP’in KEP sistemi, UETS’ye entegre edilebilen ilk KEP sistemidir.
PTT UETS nasıl aktif edilir?
1. Aktivasyon elektronik imza ile giriş yapılarak yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. Hesabı aktifleştirmek için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) web arayüzü bileşenine portal..tr adresinden erişilebilir.
PTT UETS e-tebligat nedir?
3. ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRESİ (UETS) NEDİR? PTT AŞ tarafından; gerçek kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler için ise tabi oldukları sistem bilgileri esas alınarak benzersiz ve belirsizliğe yer vermeyecek şekilde oluşturulan ve UETS’de kayıt altına alınan tebligat adresidir.
E-tebligat kimlere zorunlu?
Ticari, zirai ve serbest meslek geliri olan ve kurumlar vergisine tabi olan kişilerin e-bildirim sistemine geçmeleri zorunludur. Gerçek kişiler isteğe bağlı olarak e-tebligat adresi ve şifresi alabilirler.
Tebligat yapılabilecek kişiler kimlerdir?
Bildirimler, gerçek ve tüzel kişilere ve ayrıca bildirimi kendi adlarına alabilecek muhataplarına gönderilebilir. Alma hakkını kullanabilen kişilerin alma hakkı, temsil veya yasal düzenlemeden kaynaklanabilir. Bazı durumlarda kişisel bildirim mümkün değildir.
Kimler tebliğ yapabilir?
Buna göre; Tebligat bizzat PTT Genel Müdürlüğü memur ve görevlileri tarafından yapılır. Memurlar şahsı adresinde bulursa evrakları düzenler. Şahıs adresinde bulunamazsa sistemde kayıtlı adresinin bağlı olduğu müdürlüğe imza bırakır. Tebligat yapılan şahsın adresine tebligat kağıdını yapıştırır.
Gerçek kişiler için e-tebligat zorunlu mu?
MADDE 22 – (1) PTT, elektronik tebligat sisteminin etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli bilgi ve belgeleri ilgili kamu veya özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilerden ister. İlgililer, talep edilen bilgi ve belgeleri en geç bir ay içinde PTT’ye iletir.
E-tebligat neden gelir?
E-bildirimler çeşitli durumlarda vergi mükelleflerine gönderilir. Bunlara vergi beyannamelerindeki düzeltmeler, ödeme emirleri, vergi cezaları, uyarılar ve vergi dairesinden gelen diğer bildirimler dahildir.
PTT ne için tebligat gönderir?
Tebligat hizmeti, 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre, hukuki işlemlerin alıcıya veya alıcı adına bunları kabul etmeye kanunen yetkili olan kişilere, anılan Kanunda belirtilen şekilde yazılı olarak bildirilmesi ve bu bildirimin yapıldığının tevdii suretiyle tebliğ edilmesini kapsayan bir gönderim şeklidir.
E-tebligat cezası var mı?
“Elektronik tebligat sistemine dâhil edilmesi gereken kişilerden bu Tebliğ ile getirilen yükümlülüklere uymayanlar hakkında Kanunun 148 inci, 149 uncu ve mükerrer 257 nci maddeleri ile Kanunun 355 inci maddesi uyarınca cezai müeyyide uygulanır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Yks De Makyaj Yapılır Mı