İçeriğe geç

Evde Bordo Bulamacı Nasil Yapılır

Bordo bulamacı evde nasıl yapılır?

Bordo bulamacının hazırlanışı: Aynı şekilde 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kireç ayrı bir 100 litrelik plastik kovaya konulup, 50 litreye kadar (kovanın yarısına kadar) bir miktar su ile doldurulur.

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort, içerdiği bakırın yavaş salınımı nedeniyle uzun süre çevrede kalarak bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı koruma sağlar. Fındık bahçelerinde ve diğer meyve ağaçlarında Bordeaux bulamacı yerine tereddütsüz kullanılabilir.

100 Litre suya Ne Kadar bordo bulamacı Konur?

Örn. %1 Bordo bulamacı için; EV YAPIMI KESTANE KARIŞIMINIZ İSE; 100 L SUYA 1 kg KESTANE TAŞI + 0,5 kg SÖNMEMİŞ KİREÇ veya 1 kg HİDROJENLENDİRİLMİŞ KİREÇ. (HAZIR KARIŞIM İSE 100 L SUYA 1,5 kg oranında kullanılmalıdır). Bu durum üreticilerimize önemle duyurulmaktadır.

Bordo bulamacı hangi aylarda yapılır?

Kasım ve Aralık aylarında, yaprakların ¾’ü veya tamamı döküldükten sonra, %2 Bordeaux bulamacı uygulanır. Bordeaux bulamacı, Şubat-Mart aylarında gözler uyanmadan bir hafta önce %1-1,5 dozajında ​​uygulanır. Değerli üreticiler, LÜTFEN PÜSKÜRTME SIRASINDA DİKKATLİ OLUN!23 Şub 2022

Ağaç gövdesine hangi kireç sürülür?

Özkan Kireç Tozu güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümes, ahır ve hayvan barınaklarında hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.

Bordo bulamacı neye atılmaz?

5. Bordo suyu başka ilaçlarla karıştırılıp atılmamalıdır. 6. Bordo suyu kullanıldıktan sonra püskürtücü temizlenmelidir. 7. Bordo suyu hazırlanırken demir veya teneke gibi metal kaplar kullanılmamalıdır.

Bordo bulamacı ile göztaşı aynı mı?

Bordeaux karışımının ana bileşeni bakır sülfattır, halk arasında mavi taş olarak da bilinir. Patojenlere karşı ana toksin bakır iyonlarıdır. Ancak, asidik bakırın pH değerini nötrleştirmek ve fitotoksik etkiyi ortadan kaldırmak için bulamaca sönmüş kireç çözeltisi de eklenir.

Bakır zeytinde ne işe yarar?

Kullanım amacı: Hasat edilmemiş ağaçlarda zeytin olgunlaşmasını hızlandırır ve kolay hasat sağlar. Hasat edilmiş ağaçlarda hasat sırasında hasar gören dalların onarılmasına yardımcı olur. Copperas ile birlikte kullanıldığında halka lekesine karşı direnç sağlar. Kış boyunca sürgün oluşumunu destekler.

Kireç ve kükürt karışımı ne işe yarar?

Cannonball Slurry, kireç ve kükürt karışımından oluşur. Bitkilere zarar veren mantar hastalıklarına, tüm böcek hasarlarına ve akarisitlere karşı kullanılabilir. Atış karışımının hazırlanması: 15 litrelik bir bidona 10 litre su dökülür. 1,5 kg kireç eklenir ve kireç yanana kadar 15 dakika beklenir.

Bordo bulamacı 5 litreye ne kadar konur?

Bordo bulamacı, bitkileri mantar hastalıklarından korumak için kullanılan bir mantar ilacıdır. 1,5 kg mavi taş, 50 litrelik plastik, ahşap veya betondan yapılmış bir kap içerisine 50 litre su ile karıştırılır.

Göztaşı kireç karışımı nasıl yapılır?

1 kg mavi kireç ve 1 kg sönmüş kireç veya 0,5 kg sönmemiş kireç ve eritme ve karıştırma için 1 adet 100 l, 1 adet 50 l plastik veya ahşap fıçı, beton leğen, plastik kova, süzme için tülbent, tahta çubuk gereklidir.

Hazır toz bordo bulamacı nasıl kullanılır?

BORDO KARIŞI HAZIRLANIŞI VE UYGULANMASI Sonbaharda yaprakların %75’i veya tamamı döküldükten sonra veya ilkbaharda tomurcuklar açılmadan önce sır olarak uygulanır, böylece kuru dal kalmaz. Armut pası gibi birçok hastalığın önlenmesinde etkili ve ucuz bir pestisittir.

Evde bordo bulamacı nasıl yapılır?

Mavi taş, bir torba veya sepet içinde bu suya asılarak eritilir. Böylece hazırlanan mavi taş eriği, 100 litrelik kaptaki kireçli suyun üzerine yavaşça dökülür ve tahta bir çubukla sürekli karıştırılarak lacivert renkli bir bulamaç oluşturulur.

Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?

3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz kontrol maddesi ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.

Ağacın geç çiçek açması için ne yapmalı?

h- Çiçeklenmeyi geciktirme İlkbaharda son donların çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaç kökleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.

Hazır toz bordo bulamacı nasıl kullanılır?

BORDO KARIŞI HAZIRLANIŞI VE UYGULANMASI Sonbaharda yaprakların %75’i veya tamamı döküldükten sonra veya ilkbaharda tomurcuklar açılmadan önce sır olarak uygulanır, böylece kuru dal kalmaz. Armut pası gibi birçok hastalığın önlenmesinde etkili ve ucuz bir pestisittir.

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçeride bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca, püskürtme anındaki hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa, püskürtme yapılmamalıdır. Püskürtmeden yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Kükürt kireç karışımı nasıl yapılır?

Shot karışımının hazırlanması; 15 litrelik bir bidona 10 litre su dökülür. 1,5 kg kireç eklenir ve kireç yanana kadar 15 dakika beklenir. Daha sonra 3 kg kükürt eklenir ve karıştırılarak 1,5 saat pişirilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.

Bordo bulamacı kaç derece sıcaklıkta atılır?

Koruyucu giysiler ve maskeler giyilmelidir. Bitkinin bakır içeriği çok yüksekse, bakır içeren ilaçlar ve Bordeaux karışımı kullanılmamalıdır. Püskürtmeden sonra 10 saate kadar yağmur yağarsa, tekrar püskürtün. Bordeaux karışımı 20 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda kullanılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort