İçeriğe geç

Pumpum Nedir

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını Köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Pum pum çorbası hangi yöreye aittir?

Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün.

Pum pum çorbası nerede yenir?

Bartın’a özgü yemekler arasında pım-pum çorbası, amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor. Pım-pum çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biri.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Pırtike çorbası nereye ait?

Pırtike çorbası (Siirt yöresinden) 11 Ocak 2016

Dımbıl çorbası nedir?

Dimbıl çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Lezzetli ve besleyici olan Dimbıl çorbası özellikle kış aylarında çokça tüketilir.

Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?

Kızılcık tarhana çorbası nasıl yapılır: Bir tencerede incecik doğranmış soğanları yağda kavurun, ardından kırmızı biber salçası, domates salçası ve dört su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynayan suya tarhanayı ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanıyor. Kavrulmuş pirinçten yapılan, elle açılan hamurun içine doldurulup pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Düzce’nin neyi meşhur?

Alabalık yetiştiriciliği ve mısır ve şalgam yetiştiriciliği ile ünlü olan şehirde bol miktarda hamsi yemeği ve Çerkez mutfağının lezzetlerini bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce’nin yöresel yemekleri listesi, ayrıldığınızda mutlaka denemeniz gereken lezzetleri içeriyor.

Zonguldak’ın en meşhur yemeği nedir?

Zonguldak’ın en meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, kutlamalarda ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir lezzet olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Tanesiz çorbalar nelerdir?

İftar için uygun, damağınızda yumuşak dokusuyla enfes bir tat bırakacak 11 kolay çorba tarifi. Balkabağıyla kemik suyunda sebzeli mercimek çorbası. Sütlü bezelye çorbası. Közlenmiş biberli domates çorbası. Kabak çorbası tarifi. Sütlü patates çorbası. Sultan çorbası tarifi. Yeşil çorba tarifi. Daha fazla makale…•3 Mayıs 2021

Paşa çorbası nedir?

Tavuk, nohut ve şehriyenin uyumuyla zenginleşen çorbanın kıvamını yoğurt ve unla hazırlanan baharattan aldığını söyleyebiliriz. Üzerine dökülen tereyağı ve kırmızı biber sosu çorbayı tamamlıyor. Çorbanın hafif ekşi tadı geleneksel mutfağımızın bir yansıması ve tam “bir paşa” için.

Telbine çorbası nasıl yapılır?

Sütü bir tencereye dökün ve arpa ununu ve zencefili ekleyin. Aynı anda zeytinyağını ekleyin ve topak kalmayana ve tencerenin tabanı açılana kadar çırpın. Kaynadıktan ve biraz koyulaştıktan sonra tencerenin altını kapatın, balı ekleyin, karıştırın ve servis edin.

Peskütan çorbası nasıl yapılır?

Peskutan Çorbası Peskutan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peşkütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla seyreltilmiş peşkütan eklenir, su ve gerektiği kadar tuz eklenip kaynatılır. Taşmaması için sık sık karıştırılır. Çorbanın sosu yüzüne sürülür.

Wonton çorbası içinde ne var?

Tofu, krem ​​peynir, rendelenmiş lahana, taze soğan ve köri tozuyla doldurulmuş wonton yastıklarının baharatlı miso suyunda yüzdüğü ve üstüne fıstık ve taze soğan serpilerek servis edildiği doyurucu bir wonton çorbası.24 Şubat 2023Tofu, krem ​​peynir, rendelenmiş lahana, taze soğan ve köri tozuyla doldurulmuş wonton yastıklarının baharatlı miso suyunda yüzdüğü ve üstüne fıstık ve taze soğan serpilerek servis edildiği doyurucu bir wonton çorbası.

Püşürük çorbası hangi yöreye ait?

Püşürük aşı veya Püşürük çorbası, etli bir erişte çorbası türüdür. Van yöresel mutfağının bir parçasıdır. Aynı adı taşıyan bir Artvin Püşürük çorbası da vardır. Van Püşürük çorbası, 30.09.

Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?

Kızılcık tarhana çorbası nasıl yapılır: Bir tencerede incecik doğranmış soğanları yağda kavurun, ardından kırmızı biber salçası, domates salçası ve dört su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynayan suya tarhanayı ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort